Volonteri

 

 

Sanja Kolarić, MA, MCP, prof.
predsjednica Udruge

Rođena u Zagrebu, Hrvatska, 1980. Nakon završetka gimnazije, diplomirala sam na Hrvatskim studijima u Zagrebu, i stekla zvanje profesorice filozofije i sociologije 2004. Tijekom dodiplomskog studija dobila sam stipendiju  Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (državna potpora namijenjena nadarenim studentima, natjecanje iz 1998). Akademske godine 2006/07 sam pohađala magisterski program na Centralnom europskom sveučilištu (Central European University, CEU) u Budimpešti, tijekom koje sam primala stipendiju Soros Foundation. U srpnju 2007. sam položila ispit Instalacija, konfiguriranje i administriranje sustava Microsoft Windows XP Professional: 70-270 i stekla zvanje Microsoft Certified Personell (MCP). Zatim sam radila u srednjoj školi kao profesorica etike te predavačica za računalnu edukaciju u centru za obrazovanje odraslih. Također, predajem grupu predmeta (filozofija, sociologija, logika te politika i gospodarstvo) u sklopu pripreme učenika za maturu (prije: pripreme za prijmni).
Od lipnja 2005. do sada prema potrebi volontiram u nevladinoj organizaciji Otvoreno društvo za razmjenu ideja (ODRAZI), Zagreb), gdje, nakon izrade i organiziranja dijela  obrazovnih materijala u pogledu digitalne pismenosti  za naše web stranice, sada pretežno radim na institucionalnoj vidljivosti naše udruge, te promicanju ljudskih prava na slobodan pristup obrazovanju i informiranju.

________________

 

Dario Ilija Rendulić, dipl.ing.el., podpredsjednik Udruge

Rođen u Novom Sadu, Srbija, 1977. Od djetinjstva sam bio zainteresiran kako stvari funkcioniraju. Jednom, kad sam bio dijete, dobio sam metalni automobil za poklon od mame. Odmah sam ga rastavio, jer sam htio pronaći motor i vidjeti kako on radi. Nepotrebno je reći da moja majka nije bila sretna zbog toga! To je bio skup poklon. U svakom slučaju, taj interes me je  odveo na sveučilište gdje sam stekao titulu dipl.ing.el. Dok sam studirao, komunicirao sam sa puno studenata/ica iz različitih područja kao što su sociologija, filozofija, ekonomija i sl. Moju pozornost zaokupili su  problemi današnjih obrazovnih sustava, od kojih se mnogi mogu riješiti inovativnom upotrebom tehnologije.

________________

Jasmina Bosancic

 

 

Jasmina Bosančić

Rođena 17.9.1985., u Sisku. Studirala politologiju na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

________________

 

 

 

Elfrida Baša Berger

e-mail: istra.croatia@gmail.com

Rođena 17.06.1970 u Murski Soboti, R Slovenija.

Završila osnovnu školu OŠ Beltinci, R Slovenija, srednju školu SCTPU Murska Sobota, prirodoslovnu-matematičku smjer te upisala studij na FOV Kranj, diplomirala na smjeru organizacija rada-informatika.

Godine 1994. doselila se u R Hrvatsku te radi i djeluje u turizmu, povremeno predaje matematiku i općenito sljedi svoj unutarnji poriv po stjecanju znanja na svim područjima; od znanosti, društva, zdravlja, osobne rasti i svijesti, želju dijeliti svoje impresije, znanje sa svima koje susreće u svom životu. Internet joj je dodatno blagodatno otvorio vrata do svih i do svega – pa i do volontiranja na ovom krasnom projektu s devizom „šalji dalje…“.

________________

Jelena Nikolic

 

 

 

 

Jelena Nikolić

e-mail: nicole.nikolic@gmail.com

Rođena 17. prosinca 1985. godine u Puli. Nakon završetka prirodoslovno matematičke gimnazije u Puli, diplomirala je na ekonomskom fakultetu, smjer poslovna informatika. Još za vrijeme studija stječe brojna profesionalna iskustva radeći na poslovima iz različitih domena, od prikupljanja informacija putem anketa i intervjua, preko marketinških aktivnosti, kreativnog oglašavanja, organiziranja prezentacija tvrtki na međunarodnim sajmovima pa sve do financijske analize u vidu istraživanja i evaluacija dioničkih društava i tvrtki izlistanih na međunarodnim burzama. Osim profesionalnih iskustava, volonterizam joj predstavlja bitnu kariku u osobnom životu te mnogo svoga vremena posvećuje istome što rezultira izvrsno razvijenim interpersonalnim sposobnostima, iskustvom u multikulturalnom području, otvorenošću prema učenju i stjecanju novih vještina, samodisciplinom i dobrom organizacijom u radu. U slobodno vrijeme uživa u druženju s prijateljima, šetnjama prirodom i rekreativnom sportu.

________________

Dino Dumančić

e-mail: dino_engl@yahoo.com

Rođen u Osijeku, Hrvatska, 1985. Diplomirao na Filozofskom fakultetu u Osijeku, stekavši zvanje profesora engleskog jezika i književnosti i povijesti. Radni staž obuhvaća rad u osnovnim i  srednjim školama kao nastavnik stranog jezika. U slobodno se vrijeme bavim prevođenjem, lektoriranjem te volontiranjem. Želja mi je dodatno se usavršavati u jezičnom aspektu te kroz nova radna iskustva i prilike stjecati nova znanja i vještine.

________________

        Ana Kedveš

Rođena je 1988. u Osijeku. Nakon završenog diplomskog studija filološkog smjera engleskog jezika i književnosti te pedagogije na Filozofskom fakultetu u Osijeku, upisala je postdiplomski specijalistički studij „Regionalna suradnja i integriranje u Europsku uniju“. Tijekom studija usavršavala se na ljetnim programima Sveučilišta Karl-Franzens u Grazu, a kao apsolvent radila je na projektu grada Osijeka „Asistent u nastavi“ za učenike posebnim potrebama. Trenutno je zaposlena u Školi za osposobljavanje i obrazovanje „Vinko Bek“ u Osijeku.

U slobodno vrijeme uči španjolski i hrvatski znakovni jezik, te sudjeluje u realizaciji projekta „Regionalni informativni centar za mlade Osijek“ pri PRONI Centru za socijalno podučavanje. Znanstveni joj interesi uključuju pragmatiku, sociolingvistiku te kulturološke i europske studije, a obrazovanje planira nastaviti na doktorskom studiju jezikoslovlja.

________________

 Zoran Gajdar

 

 

Zoran Gajdar

e-mail: zoran.gajdar@gmail.com

Rođen u Somboru, Srbija, 1987. Trenutno završavam osnovne studije engleskog jezika na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Do sada sam se bavio prevođenjem i lokalizacijom materijala iz oblasti samopomoći. Volontiranje smatram odličnom prilikom za usavršavanje veština kao i veliko iskustvo koje sigurno pomaže u građenju karijere.

________________

Melani Max

e-mail:  melani.max@gmail.com

________________

Tihana Filipcic

 

 

Tihana Filipčić

 

e-mail: tfilipcic72@gmail.com

Rođena 1989. u Brežicama, Slovenija. Nakon završetka dvojezičnog programa (na hrvatskom i engleskom jeziku) u XVI. gimnaziji u Zagrebu, upisala sam studij talijanistike i komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu, koji trenutno završavam. Radila sam kao nastavnica talijanskog  jezika u školi stranih jezika. U slobodno vrijeme bavim se čitanjem i prevođenjem i učim finski jezik. Volontiranje smatram odličnom prilikom za stjecanje iskustva i usavršavanje jezičnih vještina.

________________


 

 

Iva Peršić

e-mail: iva_persic@yahoo.it

Rođena u Rijeci 1982. g. Nakon završene jezične gimnazije odlazi na studij Biologije u Trst (Italija), gdje živi do 2008. g. Po povratku u Hrvatsku upisuje studij Talijanskog jezika i književnosti na Sveučilištu u Puli; dobitnica je Rektorove nagrade, član uredništva Odjelnih novina, predstavnica studenata u Studentskom zboru i Senatu Sveučilišta te u Stručnom vijeću Odjela za studij na talijanskom jeziku, te Tajnica novoosnovane Interdisciplinarne Udruge Talijanista “Apertis Verbis”. U slobodno vrijeme daje instrukcije iz talijanskog jezika te vrši prijevode s talijanskog na hrvatski i obratno. Znanstveni interesi: (književno) prevodilaštvo, teorija književnosti i književna kritika.

________________

  Tamara Vibovec, mag. prim. educ.

e-mail: tvibovec@gmail.com

Rođena sam 1987. g. u Čakovcu, Republika Hrvatska. Nakon završetka Ekonomske i trgovačke škole u Čakovcu, diplomirala sam integrirani učiteljski studij razredne nastave (modul hrvatski jezik) na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek u Čakovcu; sa stečenim zvanjem magistre primarnog obrazovanja. Neposredno nakon završetka fakulteta odradila sam i stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u školi.

Kroz fakultetsko razdoblje počela sam volontirati u Udruzi Zora za nenasilje i ljudska prava. Osim volontiranja u Udruzi ODRAZI, volontiram u Udruzi Pogled gdje se aktivno bavim djecom s autizmom i ostalim teškoćama iz neuro-spektra. Zanimaju me područja nenasilja, rodne ravnopravnosti i specijalne pedagogije.

________________

Ina Curcija foto  Ina Ćurčija

Rođena sam 1989 u Slavonskoj Požegi. Završila sam Visoku turističku školu u Beogradu. Radim kao turistički vodič.

________________

andrea.masterzero   Andrea Giannino

e-mail: andrea.masterzero@gmail.com

Rođen je u Palermu, Italija, 1991.g.

Završio sam srednju školu specijaliziranu za suvremene jezike, učeći engleski, francuski, španjolski i, u slobodno vrijeme, danski. Nakon srednje škole, radio sam na radio-postaji,  završio sam tečaj za tonskog tehničara, dizajnera zvuka i glazbenog producenta, upravo sada radim na scenariju za film, i još mnogo toga.

U kolovozu 2013,g. pridružio sam se kao volonter udruzi Otvoreno društvo za razmjenu ideja (ODRAZI, Zagreb) kako bi se pomogao u prevođenju edukacijskog materijala na talijanski za projekt ITdesk.info. Član sam Amnesty International-a, organizacije za zaštititu i unaprijeđenje ljudskih prava.

________________

Ismael Ramírez

Ismael Ramírez rođen je u Madridu 1991.g. Studirao je prevođenje i tumačenje naUniversidad Autónoma de Madrid“. Kombinacije jezika na koje prevodi su: engleski španjolski, španjolski engleski te njemački španjolski jezik. Specijaliziran je za medicinske i tehničke prijevode. Radio je kao prevoditelj tijekom pripravništva ponuđenog od strane Ministarstva vanjskih poslova u Madridu. Preselio je u Barcelonu i volontira u sklopu ITdesk.info tima, prevodeći priručnike i kvizovi u cilju promicanja digitalne pismenosti.

________________

Javier_Marzal-1Javier_Marzal-2


Javier Marzal

 

Rođen u Lerma (Burgos), Španjolska, 1951.g. Nakon srednje škole studirao na Santander (Cantabria), Španjolska, sa specijalizacijom na polju elektronike i automatizacije. Od tada je radio uvijek u privatnim poduzećima, na raznim funkcijama: projektni menadžer, stručni voditelj i slično, na području daljinskih i automatiziranih sustava u sektoru informacijskhi i komunikacijskih tehnologija. Sada je slobodni konzultant te surađuje s različitim nevladinim organizacijama.

________________

Surojjit_Chakraborty

 

 

 

Surojit Chakraborty

Rođen i odrastao u ruralnoj četvrti Indije, Surojit nije vidio računalo sve do svojih tinejdžerskih godina. No, nakon što je otkrio čudesan svijet tehnologije, te ostao očaran nevjerojatnim mogućnostima povezanim s njim, odlazi postati inženjer računarstva s jednom od najviših ocjenama u svojoj klasi.
Zatim je završio magisterij upravljanja osobljem kao najbolji u klasi, nakon čega je odlučio nastaviti akademsku karijeru umjesto korporativne, isključivo na temelju urođene ljubavi prema podučavanju. Od tada radi na fakultetu, a također piše i volontira u svoje slobodno vrijeme.
Preuzeo je v
olonterski zadatak u udruzi ODRAZI kao stručni recenzent e-materijala, koji mu je otvorio jedinstvenu poziciju koja sjedinjuje dva polja do kojih mu je izrazito stalo tehnologija i obrazovanje.

——————-

Photo_Kim_Wallrafe

 


Kim Wallrafe

 

e-mail: kim.wallrafe@gmail.com

Kim je prevoditeljica po zanimanju i prevodi s engleskog i francuskog jezika na njemački. Rođena i odrasla u Njemačkoj, stekla je ‘Međunarodnu diplomu u uredskom poslovanju” (‘International Diploma in Office Management’) koja je usredotočena na jezike i poslovanja u Njemačkoj, Velikoj Britaniji i Francuskoj. Ova diploma je zaslužna za povećanje njene svijesti o kulturnim razlikama i bitnosti korištenja odgovarajuće terminologije u poslovnom prijevodu. Nastavlja studirati na Sveučilištu de Lorraine u Francuskoj, smjer: Prevoditeljstvo, gdje je položila prvu godinu. Nakon toga je otišla na dovršetak magistarskog studija na Sveučilište u Bristolu, Engleska. Kao nadopunu na formalno obrazovanje prati razna predavanja na ProZ.com.

Proširila je svoje znanje i razumijevanje IT terminologije dok je radila kao predstavnica informacijskog sustava za Airbus, Francuska te stekla specijalistička znanja u području zrakoplovstva tijekom rada za njemački Airbus, kao dio prevoditeljskog tima. Pripravništvo je uključivalo prevođenje tehničkih dokumenata s francuskog jezika na njemački i engleski, te odabir i delegiranje prijevoda vanjskom suradniku. Od travnja 2014.g. prevodi edukativne materijale, s engleskog na njemački jezik, iz područja digitalne pismenosti za udrugu Otvoreno društvo za razmjenu ideja, s kojima i dalje stječe dragocjena iskustva.

——————-

GODSON Dezy key   Tra Bi Thoili Désiré Silvère

e-mail: dezygodson@gmail.com

Rođen u Obali Bjelokosti 1988. Završio srednju školu 2007. godine. Studirao sam engleski jezik, književnost i civilizaciju na Sveučilištu Félix Houphouet Boigny gdje sam stekao diplomu 2013. godine. Trenutno završavam diplomski studij, područje Marketing – Management. Također se bavim glazbom. Razvio sam interes za volontiranje za organizacije civilnog društva. Zanima me područjima prevođenja i kulture, jednakosti i ljudskih prava.

——————-